Cestovní okénko

Sochy Michala Olšiaka

Lokalita : Žďár nad Sázavou - okolí

Kostel Sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře zapsaný na seznam světového dědictví UNESCO jistě znáte, možná jste už navštívili i interaktivní Muzeum nové generace přímo ve Žďáru. O nich teda příště.
Dnes se budeme v naší nové rubrice věnovat okolí města a konkrétně tvorbě místního sochaře, malíře a cestovatele Michala Olšiaka.
Plastiky zvířat a různých fantastických bytostí najdete zakomponované do krajiny v okolí města. Seznam všech soch i s GPS souřadnicemi je k dispozici v místním informačním centru (kromě toho si můžete zahrát i turistickou hru). Sochy v životní i nadživotní velikosti jsou umístěny na veřejně přístupných místech a opravdu stojí za vidění. S dcerou na vozíku jsme zatím zvládli Charlieho Chaplina, Hamroně, Hrochy, Koně a Mamlase.
A co vy? Necháte se inspirovat fotografiemi z našeho výletu?

Naučná stezka krajinou starokladrubských koní

Lokalita : Kladruby nad Labem - okolí

Máte rádi procházky v přírodě? Pak vám můžeme doporučit Naučnou stezku krajinou starokladrubských koní. Procházka měří asi 5 km a má 12 zastavení. Začíná u infocentra Národního hřebčína v Kladrubech a vede krajinou, která byla člověkem přizpůsobená pro chov koní. V roce 2019 byl hřebčín a jeho okolí zapsán na seznam světového dědictví UNESCO.
Sice jsme ji projeli na invalidním vozíku, ale silný asistent je na téhle procházce nezbytný.

Máte jakékoliv dotazy?

Pokud máte nějaké dotazy, nebo byste s námi chtěli spolupracovat, neváhejte nás kontaktovat.

Přesunout se na začátek